Leibomen

Leibomen worden vaak gebruikt voor afscheiding in de tuin. U vind hier groenblijvende en bladverliezende leibomen deze kunt u online bestellen en worden door onze eigen transportdienst thuisbezorgd.

Ook eventueel met aanplantservice
Zorgen voor privacy in uw tuin
Worden veel gebruikt voor tuinafscheiding
Ook geschikt voor de kleinere tuin

Er zijn 15 producten.

Item 1-12 van 15 in totaal item(s)

Actieve filters

Leibomen kopen

De takken van leibomen zijn aan een bamboerek uitgebogen tot een plat vlak. Het bamboerek kan voor een kleine vergoeding aangepast worden naar uw wensen . Het rek van de leibomen kan indien gewenst enkele jaren na het planten worden verwijderd.

De stamhoogte bij leibomen betekent de hoogte waarop het rek met de etages begint. Dus als u een boom besteld met stamhoogte 180cm dan beginnen de etages op 180cm ons rek is 120cm hoog de totale hoogte van uw leiboom is van 300cm.

Leibomen worden steeds populairder in de Nederlandse tuinen omdat ze een gevoel van privacy geven de meest verkochte leiboom is de Leilinde en nu is het zelfs mogelijk het hele jaar te genieten van de groenblijvende Leibomen zoals de Leiphotinia en de Leilaurier de Leisteeneik word ook steeds meer geplant als afscheiding.

Leibomen Snoeien

Het beste is om de lei en dakbomen ieder jaar te snoeien. De geleide takken moet u laten staan en al het hout wat daarop is gegroeid kunt u terugsnoeien. Het is wel belangrijk dat u de takken niet helemaal glad wegsnoeit, maar dat er nog wel knoppen blijven staan die weer de nieuwe takken gaan vormen(Liefst voorjaar snoeien)

Als er een dode geleide tak aanwezig is, kan deze weggeknipt worden. Vaak groeit er vlak bij deze dode tak een nieuwe tak, deze kunt u dan weer gebruiken in plaats van de dode afgeknipte tak inbinden.

Leibomen Aanplanten

Als bij het planten van uw boom of plant de grond droog is zorg dan dat u na het planten er gelijk water gegeven wordt zodat de grond kan aan zakken en de boom niet uitdroogt.

Bij het aanplanten van een boom of plant met blote wortel is het verstandig om 1 helft potgrond en de andere helft aan te vullen met uw eigen aarde. Dit voor een betere worteling en aanslaan van uw boom of plant.

Daarnaast is het belangrijk dat uw de boom op goede diepte plaatst graaf een 2x zo breed en 3x zo hoog plantgat dan het wortelgestel. Zorg dat de wortelgrens (bovenkant wortel of kluit) gelijk komt met uw bestaande grond(maaiveld).

Het is verstandig om bij de aanplant van een haag met blote wortel de grond aan te vullen met potgrond wij raden u onze Vivimus aan dit zorgt voor een betere worteling van uw haag.

Bij aanplant van bomen met kluit mag u nooit het jute en de ijzerenkorf erom heen verwijderen dit om te voorkomen dat de kluit uit een valt. Pas als de boom in het plantgat staat kunt u het jute en de korf aan de bovenkant een stuk wegknippen.

Ons advies is om bij elke boom 2 boompalen te plaatsen dit zorgt ervoor dat uw boom niet omwaait en sneller kan wortelen in uw tuin.

Als u er voor kiest 1 paal te gaan plaatsen deze wel op de windkant zetten. Bij grotere zware bomen adviseren wij 3 boompalen.

De palen ongeveer 30 cm van de boom plaatsen. De palen moeten ongeveer 50 cm diep de grond in. U kunt nu de boom met bevestigingsband gaan vastzetten aan de palen. Boompalen,bevestigingsmateriaal en potgrond zijn bij ons mee bestellen.

sdfsdf