• Aanbieding!
  • -10%
search

Lei Olijfwilg

De Elaeagnus ebbingei leiboom is een groenblijvende  leiboom met groen / grijs blad. En groeit niet zo hard waardoor deze boom weinig ruimte nodig heeft.

Overige maten en hoogte's op aanvraag.

€ 132,50
€ 119,25 10% korting
Stamomtrek in cm | Hoogte : 4-7cm 150cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De Elaeagnus ebbingei leiboom is een bladhoudende boom die het hele jaar door zijn groen / grijze blad behoud. Deze leiboom word standaard geleverd met een rek afmeting van 120 / 120 cm. De Olijfwilg kunt u het beste in het voorjaar maart of april snoeien omdat de boom in zijn jongere jaren wat last kan hebben van strenge vorst.

In de herfst kan deze olijfwilg witte onopvallende bloemen krijgen die heerlijk geuren.

Het planten van de Olijfwilg

De Olijfwilg staat graag op een zonnige plek in uw tuin, zorg dat u hem met plaatsen even goed nat houd voor betere en snellere worteling. Omdat er een rek in deze boom zit vangt de leiboom een hoop wind en adviseren wij om bij aanplant van deze leiboom 2 boompalen per boom te plaatsen, deze kan u dan weer bevestigen met boomband. Door zijn rek vangt hij een hoop wind en kan niet goed wortelen als deze boom niet vast staat.

Bij aanplanten van de olijfwilg adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei.

Plaats de boom niet dieper van 5 cm boven de wortels of kluit als u de boom dieper plaatst kunnen de wortels gaan rotten en kan de leiolijfwilg afsterven.

Water geven

Geef vooral na de aanplant periode genoeg water zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijf is dit voldoende. Elk soort en maat boom vraagt om een andere hoeveelheid water

Ziet u er tegen op om de boom zelf te plaatsen?

Maak gebruik van onze aanplantservice, u kunt bij uw bestelling aangeven of u een offerte wilt voor aanplantservice. Doet u dit dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte voor de aanplant van de door u bestelde bomen of haagplanten.

Mediterrane lei olijfwilg van Bomenweb.nl

Houdt u ook zo van de mediterrane lei olijfwilg? Waant u zich ook altijd in zuidelijke sferen als u een lei olijfwilg ziet? Schaf zelf een lei olijfwilg aan voor in uw tuin en u heeft die sfeer van de Middellandse Zee continu om u heen! Bomenweb.nl is de specialist waar u de lei olijfwilg van hoge kwaliteit tegen de beste prijs kunt aanschaffen. U bestelt de lei olijfwilg, de Latijnse naam is Elaeagnus ebbingei, het hele seizoen eenvoudig online via onze website. Daar kunt u ook aangeven via de aanplantservice, als u het aanplanten liever door onze specialisten uit wilt laten voeren. Wij ontzorgen u volledig en realiseren een goede start voor uw lei olijfwilg. We leveren ook een aanplantservice voor andere bomen of haagplanten uit ons assortiment. De lei olijfwilg is een bladhoudende boom met de kenmerkende groengrijze bladeren. De boom behoudt deze bladeren overigens het hele jaar, waardoor u geen kale boom in de tuin heeft de hele winter lang. In de herfst krijgt de lei olijfwilg onopvallende witte bloemen. En de bloemen mogen dan onopvallend zijn, ze verspreiden wel die heerlijke karakteristieke geur. De lei olijfwilg, u had dat zelf ook waarschijnlijk al bedacht, houdt van een zonnige plaats!

Lei olijfwilg als leiboom

Bomenweb.nl levert de olijfwilg als leiboom, wat een mooi effect geeft. De lei olijfwilg wordt dan ook standaard geleverd met een rek, met de afmeting 120 x 120 cm. U begrijpt dat zo'n rek in een boom windgevoelig is, dus daarom raden wij sterk aan om bij het aanplanten van de lei olijfwilg ook twee boompalen bij de boom te plaatsen, die op hun beurt weer vastgemaakt worden met boomband. Zo krijgt de boom de kans om rustig te wortelen en een stevige basis te vormen voor zijn verdere leven. Goede hulpstoffen bij het wortelen en het vormen van de basis zijn potgrond of vivimus. Ook de grond goed vochtig houden is de eerste tijd belangrijk. Plaats de lei olijfwilg niet te diep maar slechts vijf cm boven de wortels of de kluit, zodat de wortels niet gaan rotten en de boom afsterft. De eerste jaren kan de lei olijfwilg gevoelig zijn voor vorst, zodat de beste snoeitijd in maart of april is. 

Lei olijfwilg snel geleverd

Bomenweb.nl garandeert een snelle bezorging in heel Nederland en België. Dat kan omdat we alle bomen en aanverwante producten uit eigen voorraad leveren. Bovendien zijn alle bomen rechtstreeks afkomstig van de kweker. Niet voor niets scoren wij al met al een 9.2/10 bij onze klanten.

Latijnse naam
Elaeagnus Ebbingei
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Tuintype
Elke tuin
Winterhardheid
Redelijk
Voorkeur grondsoort
Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid
Verdraagt wind