• Groenblijvend
search

Lei Olijfwilg

De Elaeagnus ebbingei leiboom is een groenblijvende  leiboom met groen / grijs blad. En groeit niet zo hard waardoor deze boom weinig ruimte nodig heeft.

Overige maten en hoogte's op aanvraag.

€ 145,00
Stamomtrek in cm | Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De Elaeagnus ebbingei leiboom is een bladhoudende boom die het hele jaar door zijn groen / grijze blad behoud. Deze leiboom word standaard geleverd met een rek afmeting van 120 / 120 cm. De Olijfwilg kunt u het beste in het voorjaar maart of april snoeien omdat de boom in zijn jongere jaren wat last kan hebben van strenge vorst.

In de herfst kan deze olijfwilg witte onopvallende bloemen krijgen die heerlijk geuren.


Het planten van de Olijfwilg

De Olijfwilg staat graag op een zonnige plek in uw tuin, zorg dat u hem met plaatsen even goed nat houd voor betere en snellere worteling. Omdat er een rek in deze boom zit vangt de leiboom een hoop wind en adviseren wij om bij aanplant van deze leiboom 2 boompalen per boom te plaatsen, deze kan u dan weer bevestigen met boomband. Door zijn rek vangt hij een hoop wind en kan niet goed wortelen als deze boom niet vast staat.

Bij aanplanten van de olijfwilg adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei.

Plaats de boom niet dieper van 5 cm boven de wortels of kluit als u de boom dieper plaatst kunnen de wortels gaan rotten en kan de leiolijfwilg afsterven.

Water geven

Geef vooral na de aanplant periode genoeg water zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijf is dit voldoende. Elk soort en maat boom vraagt om een andere hoeveelheid water

Ziet u er tegen op om de boom zelf te plaatsen?

Maak gebruik van onze aanplantservice, u kunt bij uw bestelling aangeven of u een offerte wilt voor aanplantservice. Doet u dit dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte voor de aanplant van de door u bestelde bomen of haagplanten.

Latijnse naam
Elaeagnus Ebbingei
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Tuintype
Elke tuin
Winterhardheid
Redelijk
Voorkeur grondsoort
Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid
Verdraagt wind