Tuinadvies

In ons blog lees je de beste tips voor het maken en onderhouden van de tuin!

Karin's Tuintips

Karin's Tuintips

Heeft u veel bloemen en planten in uw tuin en wilt hier graag meer over weten wat betreft en snoeien en het verzorgen hiervan? Kijk dan eens op de website van karin bloemen. Op de website en sociale media post zij met regelmaat leuke feitjes en tips.
Bomen snoeien | Lei en dakbomen snoeien

Bomen snoeien | Lei en dakbomen snoeien

Het beste is om de lei en dakbomen ieder jaar te snoeien. De geleide takken moet u laten staan en al het hout wat daarop is gegroeid kunt u terugsnoeien. Het is wel belangrijk dat u de takken niet helemaal glad wegsnoeit, maar dat er nog wel knoppen blijven staan die weer de nieuwe takken gaan vormen.
De beste planttijd voor bomen en struiken

De beste planttijd voor bomen en struiken

Afhankelijk van het weer en soort van de boom of plant kunt u het beste planten in de periode oktober t/m eind april. Het ligt hoofdzakelijk ook aan het weer bij vorst of extreme regen en wind is aanplanten van uw tuin natuurlijk niet aan te raden.
Water geven aan uw bomen en planten

Water geven aan uw bomen en planten

Na het planten moet een boom regelmatig water krijgen om te groeien, met name in de drogere periodes. Zoals in het voorjaar en in de zomer is dit vaak het geval. Bij de aanplant van uw boom moet u er altijd voor zorgen dat de grond wat afloopt naar de boom toe.
Ook haagplanten koop je online

Ook haagplanten koop je online

Het leuke van het leven in deze moderne tijd, is dat er alles aan wordt gedaan om uw leven zo simpel mogelijk te laten zijn. Zo kunt u via het internet de meeste producten gewoon online bestellen. Maar dat geldt niet alleen voor kleding, schoenen en auto’s. Dat geldt ook voor haagplanten.
Smalle bomen kopen

Smalle bomen kopen

Nu zul je misschien denken: ik heb maar een heel klein stukje grond of enkel een balkon, dan is bomen kopen voor mij toch geen optie? Maar dan kunnen we kort zijn, er is voor bijna iedere situatie wel een geschikte boom te vinden!