Dakbomen

Dakbomen worden vaak gebruikt voor een natuurlijke parasol in uw tuin. Dakbomen worden ook wel parasolbomen genoemd deze kunt u online bestellen en worden door onze eigen transportdienst thuisbezorgd.

Ook eventueel met aanplantservice
Natuurlijke parasol
220 of 240 cm hoogte
Ook geschikt voor de kleinere tuin

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

Dakbomen kopen doet u bij Bomenweb!
Dakbomen, ook wel parasolbomen genoemd, worden vaak als natuurlijke overkappingen gebruikt in tuinen. Wilt u ook graag een natuurlijke parasol in uw tuin? Bestel dan uw dakboom op Bomenweb.nl! 

Wat zijn dakbomen?
Dakbomen zijn van nature opgaande bomen die in een dakvorm worden gekweekt. De bladeren van de bomen geven een aangename schaduw in uw tuin of op uw terras. De takken van de bomen worden horizontaal geleid en verdeeld over verschillende bamboestokken. Het is ook mogelijk om de takken over een aluminium frame te geleiden. Het frame kan, indien u dit wenst, na enkele jaren van het planten van de boom worden verwijderd.

Hoe kunt u een dakboom het beste planten?
Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw dakboom, is het belangrijk dat u de boom op de juiste manier plant. U kunt de boom het beste samen met iemand anders planten. 

 1. Bij het planten van een dakboom, kunt u het beste als volgt te werk gaan:

 2. Graaf een gat dat 2 keer zo breed en 3 keer zo hoog is als het wortelgestel van de boom.
  Zorg ervoor dat de bovenkant van de wortel of kluit gelijk komt te staan met de grond eromheen.

 3. Zet de boom in het gat neer en houd deze goed vast.
  Tip! Bij bomen met kluit mag u nooit het jute en de ijzeren korf verwijderen. Pas als de boom in het gat staat, kunt u het jute en de korf aan de bovenkant een stuk wegknippen.

 4. Laat de andere persoon het plantgat opvullen met aarde.
  Tip! Bij het aanplanten van een boom of plant met blote wortel is, het verstandig om 1 helft potgrond en de andere helft aan te vullen met uw eigen aarde. Dit zorgt namelijk voor een betere worteling.

 5. Is de aarde rondom uw boom droog? Geef de boom dan direct na het planten water, zodat de grond kan zakken en de boom niet uitdroogt.

Plaats boompalen om uw boom te verstevigen
Daarnaast adviseren wij ook om bij elke boom 2 boompalen te plaatsen. De palen zorgen ervoor dat uw boom niet omwaait en sneller kan wortelen in uw tuin. Bij grotere zware bomen adviseren wij zelfs om 3 boompalen te plaatsen. Wilt u toch maar 1 paal plaatsen? Zet deze dan op de windkant neer.

Zo kunt u het beste de boompalen plaatsen:
1. Plaats elke paal ongeveer 30 centimeter van de boom af.
2. Stop elke paal ongeveer 50 centimeter diep de grond in.
3. Bevestig vervolgens met een bevestigingsband de boom aan de palen vast.
Tip! U kunt de boompalen, bevestigingsmateriaal en potgrond gewoon bij ons bestellen!

Bekijk ons uitgebreide assortiment dakbomen
Dakbomen zijn dus de ideale oplossing voor een natuurlijke overkapping in uw tuin. Bent u ook enthousiast geworden over dakbomen? Neem dan vooral hieronder een kijkje in ons uitgebreide assortiment.  Staat uw soort of maat er niet tussen? Of heeft u vragen betreft onze producten en/of werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op, want wij zoeken graag samen met u naar een oplossing!