Van dakmoerbei tot dakbeuk

De dakmoerbei en dakbeuk behoren tot de dakbomen, ook wel de parasolbomen genoemd. Deze bomen worden immers vaak gebruikt als natuurlijke parasol. De dakmoerbei is een snelgroeiende boom, waardoor u binnen een korte tijd kunt genieten van een dichtgegroeide overkapping. De dakbeuk groeit daarentegen vrij langzaam, maar is snel dicht vertakt. Naast de moerbei en beuk vindt u bij Bomenweb diverse andere dakbomen, leibomen, bolbomen en haagplanten.

Wat is een dakboom of parasolboom?

Een dakboom als de dakmoerbei of dakbeuk wordt in een dakvorm gekweekt. De takken worden horizontaal over een bamboerek geleid, vergelijkbaar met de leiboom. Dakbomen zorgen voor schaduw in uw tuin en zijn perfect als natuurlijke overkapping. Bijvoorbeeld boven uw terras! Het frame van een dakboom of parasolboom kan na enkele jaren uit de boom gehaald worden.

Welke soorten dakbomen?

Bij Bomenweb kunt u verschillende soorten dakbomen kopen, verkrijgbaar in een hoogte van 220 en 240 centimeter. Zo zijn de bomen ook uitermate geschikt voor in een kleine tuin. Naast de dakmoerbei en dakbeuk vindt u bij ons de dakplataan, dakamberboom, dakeik, dakprunus en daktreurpeer. De dakplataan heeft grote bladeren, waardoor deze dakboom de optimale overkapping vormt. De plataan is niet voor niets de meest verkochte dakboom. Maar de dakamberboom en dakeik krijgen mooie herfstkleuren en uniek aan de dakprunus zijn de roze bloemen.

Hoe hoog wordt een dakmoerbei?

Een vrij groeiende moerbeiboom kan een hoogte bereiken van maar liefst 15 meter. De dakmoerbei is echter gekweekt als dakboom en heeft dus een vaste hoogte. Zijn dakvorm zit standaard op een hoogte van 220 centimeter. Ideaal dus voor een overkapping! De stamhoogte van de dakbeuk is ook 220 centimeter. Zoekt u een parasolboom van 240 centimeter? Dan is de plataan wellicht iets voor u.

Waarom een dakplataan?

De dakplataan is de meest populaire dakboom, maar waarom wordt de plataan toch zoveel verkocht? De populariteit zou verklaard kunnen worden door het grote blad, wat ideaal is voor een natuurlijke parasol. De plataan is bovendien snelgroeiend op iedere grondsoort en niet ziektegevoelig. Maar bovenal: de dakplataan is al verkrijgbaar vanaf 69,50 euro. De dakmoerbei en dakbeuk zijn iets duurder, maar hebben dan ook een prachtige uitstraling!

Dalmoerbei of dakbeuk kopen?

Wilt u een dakmoerbei of dakbeuk kopen? Bomenweb is uw expert in dakbomen en een groeizame tuin! Als u niet weet wat uw tuin nodig heeft, kunt u gerust onze experts om hulp vragen. Wij denken met u mee en informeren graag over onze diverse dakbomen, bolbomen, leibomen en haagplanten. Direct van de kwekerij en snel bij u thuis bezorgd!