Haagplanten kopen bij Bomenweb

Haagplanten kopen kan snel en makkelijk online bij Bomenweb! Wij hebben diverse bomen in verschillende soorten en maten tot wel 300 centimeter. Naast bolbomen, leibomen en dakbomenvindt u hier haagplaten. Een haagplant is ideaal als afscheiding van uw tuin en voor het creëren van privacy. Wilt u het hele jaar door genieten van een groene haag? Dan kunt u ook kiezen voor een groenblijvende haagplant, die het hele jaar zijn bladeren behoudt. 

Welke haagplanten zijn het beste?

We krijgen regelmatig de vraag welke haagplanten het beste zijn. Welke haagplant voor u de beste keuze is, hangt af van uw tuinwensen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit groenblijvende haagplanten: Taxus, Hedera Hebernica, Leylandii, Portugese Laurier, Photinia, Thuja Smaragd, Ilex Crenata en Olijfwilg. De Thuja, Ilex Crenata en Portugese Laurier hebben van de bladhoudende haagplanten het minste onderhoud nodig. Als u zoekt naar een bladverliezende haagplant kunt u kiezen uit de groene beukenhaag, rode beukenhaag, haagbeuk, haagschermen, Thuja Brabant, Thuja Gelderland, Rotundifolia, Laurier Caucasica en Meidoornhaag

Snelgroeiende haagplanten

Welke haagplant voor u de beste keuze is, hangt ook af van hoe snel u een volle haag in de tuin wil hebben staan. Om minder lang te hoeven wachten op een volle tuinafscheiding kunt u kiezen voor snelgroeiende haagplanten. De haagplanten die het snelst groeien, zijn onder andere: de Portugese Laurier, Caucasica en Rotundifolia, Hedera Hibernica (Ierse klimop), Thuja en Leylandii. Vooral de laurierkers Caucasica en Rotundifolia groeien erg snel. Maar ook de beukenhaag en olijfwilg kunnen snel vol groeien! Tot slot kan de beste keuze afhangen van welke kleur en soort bladeren u mooi vindt. De rode beuk heeft bijvoorbeeld donkerrode, gekartelde bladeren.

Waarom een haagplant kopen?

Een haagplant kopen is de ideale oplossing voor een mooie tuinafscheiding. Door te kiezen voor een haag in plaats van een houten schutting of stenen muur, bent u bovendien de natuur van dienst. Haagplanten zijn de ideale verblijfplaats voor vogels en een bloeiende haag trekt bijen aan. Een ander groot voordeel van een haag is de flexibiliteit: haagplanten kunnen gemakkelijk kleiner worden gemaakt door ze te snoeien. Het is tot slot heerlijk om naar een natuurlijke afscheiding te kijken in plaats van naar een houten hek. Het geeft een gevoel van vrijheid!

Haagplanten kopen én laten planten?

Wilt u een haagplant kopen van uitstekende kwaliteit, die snel bij u thuisbezorgd wordt? Bij Bomenweb vindt u het grootste aanbod aan verschillende soorten bomen, direct van de kwekerij. Wij leveren de mooiste bomen, die we ook meteen bij u thuis kunnen planten. Voor onze aanplantservice vraagt u gerust een offerte aan, waarna u binnen 48 uur een kostenoverzicht ontvangt.