search

Leimoeraseik

Prijzen gelden van 20 oktober tot eind april. Buiten deze periode kunt u een offerte aanvragen.

€ 125,00
Stamomtrek in cm | Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De Leimoeraseik is een van de mooiste leibomen. Quercus palustris (Moeraseik) is een boom die mooie herfskleuren heeft.
De bladeren zijn in het voorjaar mooi glimmend groen en in de herfst diep donkerood van kleur en blijven lang aan de boom hangen. De moeraseik is tevens ook als lei - en dakboom verkrijgbaar.

  • Deze boom word in schermvorm geleid(alle takken geleid)
  • Word geleverd met kluit
  • Groeit op elke grondsoort

Mooiste leimoeraseik van specialist Bomenweb.nl

Bent u op zoek naar een leimoeraseik? Vindt u de leimoeraseik ook een van de mooiste leibomen? Bij Bomenweb.nl zijn we het roerend met u eens en daarom bieden we graag de leimoeraseik aan via onze website! De Quercus palustris oftewel de moeraseik is een graag geziene boom in tuinen, parken en straten. De leimoeraseik die Bomenweb.nl u aanbiedt kan geleid worden zodat u de boom de gewenste vorm kunt geven. De leimoeraseik is een blikvanger bij uw huis! Wij leveren de boom in schermvorm, waarin de takken geleid worden, en met kluit. Ook kan de boom als dakboom geleverd worden. Het is geen wonder dat u de leimoeraseik op veel plaatsen aantreft, want de boom groeit op elke grondsoort. De boom houdt niet zo van kalkrijke grond en ook niet erg van natte moerasachtige grond, in tegenstelling tot wat u uit de naam op zou kunnen maken. Tijdelijk in het water staan, daar kan de leimoeraseik wel tegen. De boom houdt van een zonnige en halfschaduwrijke plaats. 

Leimoerasboom voor fauna

De leimoerasboom wordt zeer gewaardeerd als waardboom voor vlinders en als voedselboom voor vogels. Het blad van de leimoeraseik is in het voorjaar glimmend groen en kleurt in de herfst naar dieprood. De verdorde bladeren kunnen nog lang aan de bomen blijven hangen. De boom is zeer winterhard. Van nature komt de leimoeraseik uit het noordoosten van de Verenigde Staten. De boom wordt daar zo'n 25 m hoog. Sinds de achttiende eeuw komt de leimoeraseik ook in Europa aangeplant. In Nederland bereikt de boom meestal een hoogte van rond de 20 m. Op de boom komen zowel vrouwelijke als mannelijke bloemen apart voor, de bloemen bloeien tegelijk met het groeien van het blad. Na vijftien tot twintig jaar gaat de leimoeraseik eikels dragen. De eikels, die van september tot december vallen, zijn ongeveer anderhalve cm groot en moeten nog twee jaar rijpen.  

Snelle bezorging van leimoeraseik

Wij garanderen een snelle bezorging in heel Nederland en België. Dat is mogelijk, omdat wij alle bomen uit eigen voorraad leveren. U kunt erop rekenen de hoogste kwaliteit leimoeraseik te ontvangen, aangezien onze bomen het hele seizoen rechtstreeks van de kweker komen. Wij hanteren voor onze bomen en aanverwante producten de beste prijzen! U kunt direct bestellen via onze website. Ziet u er tegenop om de leimoeraseik zelf te planten? Maak dan gebruik van onze aanplantservice! U klikt het meteen aan bij uw bestelling, maar natuurlijk sturen we u eerst een offerte. 

Latijnse naam
Quercus Palustris
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Gemiddeld