search

Lei Sierpeer

Deze leiboom geeft prachtige witte bloesem in het voorjaar, maar geeft geen vruchten en heeft een rode herfstkleuring.

€ 85,00
Stamomtrek in cm | Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Leisierpeer

De Leisierpeer ook wel de Pyrus calleryana Chanticleer genoemd groeit op vrij wel elke grondsoort. In het voorjaar komt er witte bloesem in de boom met het mooie donker groene blad is dit een leiboom met hoge sierwaarde. De lei sierpeer is een mooie frisgroene boom die gedurende de zomer naar donkergroen kleurt. Deze boom staat het liefst op een zonnige niet al te vochtige plaats. De meest verkochte maat bij de sierpeer is de maat 10/12cm omtrek en 180cm stamhoogte. Stamhoogte is waar het rek en takken beginnen gemeten vanaf planthoogte

Eigenschappen van de Leisierpeer

  • Wordt geleverd in schermvorm afmeting rek: 150x120cm
  • Ook met een ander rekwerk leverbaar.
  • Niet ziektegevoelig
  • De Lei sierpeer is winterhard

Aanplanten van de Leisierpeer

De leisierpeer heeft weinig eisen aan zijn grond maar staat het liefst op een zonnige plek in uw tuin. Omdat er een rek in deze boom zit vangt deze leiboom een hoop wind en adviseren wij om bij aanplant van deze leiboom 2 boompalen per boom te plaatsen, deze kan u dan weer bevestigen met boomband. Door zijn rek vangt hij een hoop wind en kan niet goed wortelen als deze boom niet vast staat.

Bij aanplanten van de leisierpeer adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei.

Plaats de boom niet dieper van 5 cm boven de wortels of kluit als u de boom dieper plaatst kunnen de wortels gaan rotten en kan de leisierpeer afsterven. Wanneer de boom met kluit geleverd word moet u nooit de ijzeren korf verwijderen die om de kluit heen zit.

Water geven

Geef vooral na de aanplant periode genoeg water zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijf is dit voldoende. Elk soort en maat boom vraagt om een andere hoeveelheid water

Ziet u er tegen op om de boom zelf te plaatsen?

Maak gebruik van onze aanplantservice, u kunt bij uw bestelling aangeven of u een offerte wilt voor aanplantservice. Doet u dit dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte voor de aanplant van de door u bestelde leibomen of haagplanten.

Latijnse naam
Pyrus calleryana chanticleer
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Lichte klei /Zandgrond
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Oktober of maart
Groeisnelheid
Gemiddeld