• Groenblijvend
leilaurier
search
  • leilaurier

Leilaurier Caucasica

Bij deze mooie groenblijvende leiboom adviseren wij boompalen te zetten omdat deze boom het hele jaar door blad heeft vangt hij uiteraard altijd een hoop wind op.

Overige maten en hoogte's op aanvraag.

€ 165,00
Stamomtrek in cm | Hoogte : 12/14cm 180cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Leilaurier

Prunus laurocerasus Caucasica als leiboom is een bladhoudende leiboom. De Leilaurier geschikt voor vrijwel elke grondsoort deze boom wel een hekel aan een te vochtige bodem. Deze groenblijvende leibomen kunnen last krijgen van de vorst. De Leilaurier word geleverd met een rek 120x120cm hierbij worden alle takken in het rek gebonden. Het beste kunt u deze boom snoeien tussen juni en september. Deze boom word geleverd met kluit of pot dit is afhankelijk van het seizoen en de voorraad. Daarmee is de aanslag van deze boom goed en kunt u hem eenvoudig planten door de bovenkant van kluit/pot aan te houden.

De Laurier Caucasica is ook verkrijgbaar als haagplant in onze webshop. 

Eigenschappen van de leilaurier

  • Groeit op vrijwel elke grondsoort
  • Is ziektevrij
  • De leilaurier word geleverd in schermvorm
  • Is vorstgevoelig 
  • Hoogte bij levering is 270 tot 340cm

Aanplanten van de Leilaurier

De leilaurier heeft weinig eisen aan zijn grond en kan harde wind goed verdragen wij adviseren wel om bij aanplant van deze leiboom 2 boompalen per boom te plaatsen, deze kan u dan weer bevestigen met boomband. Door zijn rek vangt hij een hoop wind en kan niet goed wortelen als deze boom niet vast staat.

Bij aanplanten van de leilaurier adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei.

Plaats de boom niet dieper van 5 cm boven de wortels of kluit als u de boom dieper plaatst kunnen de wortels gaan rotten en kan de leilaurier afsterven.

Water geven

Geef vooral na de aanplant periode genoeg water zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijf is dit voldoende. Elk soort en maat boom vraagt om een andere hoeveelheid water

Ziet u er tegen op om de boom zelf te plaatsen?

Maak gebruik van onze aanplantservice, u kunt bij uw bestelling aangeven of u een offerte wilt voor aanplantservice. Doet u dit dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte voor de aanplant van de door u bestelde bomen of haagplanten.

Latijnse naam
Prunus laurocerasus Caucasica
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Matig
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Gemiddeld