search

Leiplataan

Prijzen gelden van 20 oktober tot eind april. Buiten deze periode kunt u een offerte aanvragen.

€ 85,00
Stamomtrek in cm | Hoogte : 10/12cm 180cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Leiplataan 

Een leiplataan is een mooie groene leiboom die uiterst geschikt is als afscheiding in uw tuin. De leiplataan heeft  heeft mooi groot (15- 25cm) frisgroen blad en groeit snel zodat het rek al snel dicht gegroeid is. De plataan is ziektevrij het hele jaar door en heeft weinig eisen aan de grond waar de boom in staat.

Eigenschappen van de Leiplataan

  • Snelle groeier
  • Vrij van ziektes
  • Groeit op elke grondsoort
  • Makkelijk te onderhouden

Snel groeiende leiplataan van Bomenweb.nl

Zoekt u een snel groeiende leiplataan? Wilt u een boom die u gauw wat privacy kan geven, zoals de leiplataan, of die een kale plek in de tuin snel opvult? De leiplataan of Plantanus acerifolia is inderdaad een goede keuze. Bomenweb.nl houdt er niet voor niets een grote voorraad op na. De leiplataan die u bij ons koopt is het hele seizoen uit eigen voorraad leverbaar, maar belangrijker, rechtstreeks afkomstig van de kwekerij. U schaft dus gegarandeerd een leiplataan aan van de hoogste kwaliteit. En niet minder belangrijk, wij hanteren hiervoor de beste prijzen! De mooie groene leiboom is bijzonder geschikt als afscheiding in uw tuin. Vanwege het grote blad, frisgroen van kleur en wel 15 tot 25 cm groot, is het rek in de boom al gauw dichtgegroeid. Om de leiplataan goed te leiden, levert Bomenweb.nl de boom in schermvorm met een rek. De boom is daardoor wel wat windgevoelig, dus raden wij het plaatsen van boompalen aan weerszijden van de leiplataan aan. De bevestiging wordt gedaan met boomband. Zo blijft de boom stevig staan en staat niets het goed wortelen in de weg. Ook het gebruik van goede potgrond raden wij bij de aanplant aan. Ziet u het zelf niet zitten om de leiplataan te planten, dan kunt u altijd gebruik maken van onze aanplantservice. Deze optie vindt u bij de bestelmogelijkheden op de website. Bomenweb.nl stuurt u daarvoor eerst een offerte.

Leiplataan geschikt voor iedere plek

De leiplataan is een boom met weinig bijzonder fratsen. De leiplataan is het hele jaar door ziektevrij en stelt weinig eisen aan de grond waarin hij staat, zolang hij maar aan voldoende vocht kan komen. Van frisgroen kleuren de bladeren, die aan de onderzijde licht behaard zijn, naar geel en bruin in de herfst. Dan verschijnen ook de hangende, bolvormige trossen met vruchten. De bolvruchten groeien in paren en zijn stekelig. Tegen de winter verliest de leiplataan zijn blad. Het blad verteert langzaam dus het blijft wat langer liggen dan het gemiddelde boomblad. De boom groeit breeduit en krijgt een mooie, schilferende schors. Het is nodig om de boom eenmaal per jaar te snoeien in maart of april. De leiplataan is winterhard. Bomenweb.nl ontvangt van klanten een mooi waarderingscijfer, namelijk een 9.2/10! Wij bezorgen door heel Nederland en België zeer snel, zodat u al gauw plezier heeft van de leiplataan in uw tuin. 

Latijnse naam
Platanus Acerfolia
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart / April
Groeisnelheid
Snel
Vrucht / bloeiwijze
Bruine doosvrucht