• Tip
search

Leilinde

De bekendste en meest geziene leiboom van Nederland is makkelijk in onderhoud. Bij levering tussen oktober en april leveren wij de leilinde met kale wortel daar buiten in pot of kluit.

€ 110,00
Stamomtrek in cm | Hoogte : 12/14cm 180cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Leilinde (Tilia Europaea Pallida)

De leilinde is de meest bekende leiboom die je de laatste jaren in vele tuinen ziet. De linde groeit geleidelijk het rek dicht. Zodat u deze boom mooi als afscherming in uw tuin kunt gebruiken. Ze worden standaard geleverd met een bamboerek met 4 etages de afmetingen zijn: 150cm breed en 120cm hoog. De leilinde zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Deze leiboom kan ook geleverd worden met een andere afmeting van het rek of meerdere etages. Het blad van deze boom is lichtgroen en hartvormig en als u deze boom 2x per jaar snoeit krijgt u snel privacy in uw tuin.

Eigenschappen van de Leilinde

  • Het blad is licht groen van kleur
  • Groeit op elke grondsoort
  • Afmeting van het rek is 150x120 met 4 etages
  • Andere afmetingen van het rek mogelijk
  • Deze leiboom is de meest voorkomende leiboom

Aanplanten van de Leilinde

De leilinde heeft weinig eisen aan zijn grond maar houd niet van te natte grond en zorg voor goede afwatering voor dat u deze leiboom plaatst. Omdat er een rek in deze boom zit vangt deze leilinde een hoop wind en adviseren wij om bij aanplant van deze leiboom 2 boompalen per boom te plaatsen, deze kan u dan weer bevestigen met boomband. Door zijn rek vangt hij een hoop wind en kan niet goed wortelen als deze boom niet vast staat.

Bij aanplanten van de leilinde adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei.

Plaats de boom niet dieper van 5 cm boven de wortels of kluit als u de boom dieper plaatst kunnen de wortels gaan rotten en kan de leilinde afsterven.

Water geven

Geef vooral na de aanplant periode genoeg water zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijf is dit voldoende. Elk soort en maat boom vraagt om een andere hoeveelheid water

Ziet u er tegen op om de boom zelf te plaatsen?

Maak gebruik van onze aanplantservice, u kunt bij uw bestelling aangeven of u een offerte wilt voor aanplantservice. Doet u dit dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte voor de aanplant van de door u bestelde bomen of haagplanten.

Latijnse naam
Tilia europea 'Pallida'
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart / April
Groeisnelheid
Snel
Vrucht / bloeiwijze
Lichtgele tuilen