• Groenblijvend
search

Leilaurier Novita (Prunus laurocerasus Novita)

Bij plaatsing van deze groenblijvende leibomen adviseren wij 2 boompalen per boom en gebruik goede potgrond bij aanplant.

€ 135,00
Stamomtrek in cm | Hoogte : 150cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De Leilaurier Novita lijkt veel op de caucasica echter heeft de novita een minder spitse bladvorm en is het blad lichter van kleur. Deze laurier soort is een gemiddelde groeier en worden geleverd met kluit of in pot voor een betere doorgroei na aanplant.

Standaard worden deze bomen met een bamboerek van 120 / 120 cm geleverd en worden alle takken op het rek gebonden zodat u sneller een mooie volle boom heeft.

Prunus laurocerasus Novita van Bomenweb.nl

Bent u van plan om uw schutting weg te halen en de Prunus laurocerasus Novita daarvoor in de plaats te zetten? Heeft u liever een Prunus laurocerasus Novita, de groenblijvende leilaurier, in de tuin dan een andere haag die kaal wordt? Met de Prunus laurocerasus Novita maakt u een keuze voor een groenblijvende afscheiding, die snel groeit en mooi van kleur is. De Novita is de verbeterde versie van de Rotundifolia, die nogal wat gevoelig is voor ziektes en minder sterk is. De Prunus laurocerasus Novita van Bomenweb.nl is van de hoogste kwaliteit, omdat de boom rechtstreeks afkomstig is van de kwekerij. Wij leveren altijd alleen maar bomen uit eigen voorraad, zodat u gegarandeerd sterke bomen ontvangt. Wij hanteren voor ons assortiment altijd de beste prijzen! De Prunus laurocerasus Novita is overigens ook erg geschikt als haagplant. De leilaurier is geschikt voor alle grondsoorten, dus hij kan in vrijwel iedere tuin geplaatst worden. De Prunus laurocerasus Novita is ziektevrij, groeit snel en heeft een diepe donkergroene kleur en een mooi glimmend blad. U snoeit de boom in juni en september. De Prunus laurocerasus Novita is vorstgevoelig en houdt niet van een natte bodem. 

Prunus laurocerasus Novita met leirek

Bomenweb.nl levert de Prunus laurocerasus Novita in schermvorm met een bamboerek van 120 x 120 cm. Door alle takken in het rek te binden, wordt de boom in de gewenst vorm geleid. We leveren de boom aan met een kluit of in een pot, dat is seizoens-afhankelijk. Bij het aanplanten is het raadzaam de bovenkant van de kluit of de pot aan te houden, zodat de Prunus laurocerasus Novita precies goed in de grond staat. De leilaurier behoudt zijn blad en daarom bevelen onze experts aan om twee boompalen bij de boom te plaatsen. Met boomband bevestigt u de boom dan aan de boompalen. Het rek in de Prunus laurocerasus Novita zal dan nog altijd veel wind vangen, maar de boom blijft nu stevig staan en krijgt de kans om goede te wortelen. Wij adviseren u verder om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei. Na het aanplanten is het belangrijk om de grond bij de Prunus laurocerasus Novita vochtig te houden. Bomenweb.nl weet dat het lastig kan zijn om een boom goed te planten en daarom bieden wij onze klanten een aanplantservice. U kunt dit meteen aangeven wanneer u de Prunus laurocerasus Novita online via onze website bestelt. Vanzelfsprekend ontvangt u dan van ons eerst een offerte. Bomenweb.nl garandeert een snelle bezorging in heel Nederland en België. Bij onze klanten scoren we een 9.2/10!

Latijnse naam
Prunus laurocerasus novita
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Snoeiperiode
Maart/ April
Groeisnelheid
Gemiddeld