• Aanbieding!
  • -10%
search

Leiphotinia

Bij deze mooie frisse leiboom adviseren wij altijd 2 boompalen te zetten. Doordat de boom het hele jaar door bladhoud is het voor de stevigheid en het wortelen van de boom aan te raden. Deze leiboom word ook wel glansmispel genoemd.

€ 105,00
€ 94,50 10% korting
Stamomtrek in cm | Hoogte : 4-7cm 150cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Photinia fraseri Red Robin is een bladhoudende boom, deze leiboom krijgt in het voorjaar rood blad en kleurt daarna naar donker groen blad. Groeit op elke grond soort alleen niet op te natte grond. Het liefst in het voorjaar snoeien omdat de uitlopers met strenge vorst kunnen terug vriezen. Afmetingen van het rek zijn 120x120cm op aanvraag ook andere maten leverbaar.

Eigenschappen van de Leiphotinia

  • Is een groenblijvende boom
  • Word geleverd met kluit of in pot
  • Is vorstgevoelig in de jongere jaren
  • Is ook verkrijgbaar als bolboom

Onderhoud van Leiphotinia

Als u 2x per jaar de uitlopers die van het rek groeien snoeit krijgt u snel een dicht rek en kunt u optimaal genieten van uw groene afscheiding. De Photinia altijd in het voorjaar snoeien dit in verband met vorstgevoeligheid bij de korte snoei kan het zo zijn dat de takjes dan een paar centimeter invriezen en dit zal natuurlijk zonde zijn.

Plantadvies van de Leiphotinia

Deze photinia leiboom heeft weinig eisen aan zijn grond, alleen houd deze boom er niet van om in te natte grond te staan. Omdat deze boom het hele jaar door blad heeft adviseren wij wel om bij aanplant gebruik te maken van grondverbeteraar of potgrond voor een goede doorgroei.

Bij de aanplant is het belangrijk dat u de hoogte van de pot of kluit aanhoud en dat de kluit intact blijft zodat de wortels niet beschadigd worden.

Wij raden aan om aan beide zijden van de boom een boompaal te plaatsen en bevestigen met boomband zodat de boom niet omwaait en rustig kan wortelen. Ziet u het niet zitten om deze bomen te plaatsen dan kunt u altijd gebruik maken van onze aanplantservice.

Leiphotinia fraseri Red Robin rechtstreeks van kweker 

Heeft u interesse in een Leiphotinia fraseri Red Robin? Bent u op zoek naar een Leiphotinia fraseri Red Robin, maar wilt u zeker weten dat deze glansmispel rechtstreeks van de kweker afkomstig is? U bent bij Bomenweb.nl aan het juiste adres, want het hele seizoen kunt u bij ons bomen bestellen die rechtstreeks van de kweker komen. De Leiphotinia fraseri Red Robin is daarop geen uitzondering. Al onze bomen hebben gegarandeerd een hoge kwaliteit en we hanteren de beste prijzen. De Leiphotinia fraseri Red Robin is een leiboom die in het voorjaar een prachtig rood blad heeft en daarna, gedurende de seizoenen, kleuren de bladeren naar donkergroen. De boom is een groenblijvende boom en houdt dus het hele jaar door zijn blad.  De glansmispel groeit op elke grondsoort, maar de boom houdt niet van natte grond. De jongere bomen zijn vorstgevoelig. De Leiphotinia fraseri Red Robin wordt geleverd met een rek van 120 x 120 cm, op aanvraag zijn ook andere maten leverbaar. De Leiphotinia fraseri Red Robin is ook verkrijgbaar als bolboom.

Afscheiding maken met Leiphotinia fraseri Red Robin

Veel van onze klanten schaffen de Leiphotinia fraseri Red Robin aan om een afscheiding te creëren. Wij adviseren u om tweemaal per jaar de uitlopers van de glansmispel te snoeien, waardoor u heel snel een dicht rek krijgt. Een mooie groene afscheiding het ronde jaar door is het resultaat. Omdat de Leiphotonia fraseri Red Robin zijn blad behoudt, is het wel verstandig bij het aanplanten om grondverbeteraar of potgrond te gebruiken, om zorg te dragen voor een goede doorgroei. Bij het planten houdt u eenvoudig de hoogte van de pot of de kluit aan. Zodoende blijft de kluit heel en worden de wortels niet beschadigd. 

Aanplantservice voor Leiphotinia fraseri Red Robin

Om de Leiphotinia fraseri Red Robin goed te laten wortelen, adviseren de experts van Bomenweb.nl altijd aan weerszijden van de boom een boompaal te plaatsen en die dan te bevestigen met boomband. De boom vangt door het rek behoorlijk wind en daarom is het verstandig om meer stevigheid te bieden. De boom kan niet omwaaien en prima wortelen. Wilt u liever gebruik maken van onze aanplantservice? Wij verzorgen dan de hele aanplant voor u. U kunt het bij uw online bestelling meteen aangeven en wij maken er meteen een offerte voor. Wij bezorgen heel snel in Nederland en België. Alle bomen en producten komen uit onze eigen voorraad. Onze klanten waarderen ons met een 9.2/10!

Latijnse naam
Photinia fraseri Red Robin
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Matig
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Gemiddeld