• Groenblijvend
search

Leiphotinia

Bij deze mooie frisse leiboom adviseren wij altijd 2 boompalen te zetten. Doordat de boom het hele jaar door bladhoud is het voor de stevigheid en het wortelen van de boom aan te raden. Deze leiboom word ook wel glansmispel genoemd.

€ 115,00
€ 110,00 € 5,00 korting
Stamomtrek in cm | Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Photinia fraseri Red Robin is een bladhoudende boom, deze leiboom krijgt in het voorjaar rood blad en kleurt daarna naar donker groen blad. Groeit op elke grond soort alleen niet op te natte grond. Het liefst in het voorjaar snoeien omdat de uitlopers met strenge vorst kunnen terug vriezen. Afmetingen van het rek zijn 120x120cm op aanvraag ook andere maten leverbaar.

Eigenschappen van de Leiphotinia

  • Is een groenblijvende boom
  • Word geleverd met kluit of in pot
  • Is vorstgevoelig in de jongere jaren
  • Is ook verkrijgbaar als bolboom

Onderhoud van Leiphotinia

Als u 2x per jaar de uitlopers die van het rek groeien snoeit krijgt u snel een dicht rek en kunt u optimaal genieten van uw groene afscheiding. De Photinia altijd in het voorjaar snoeien dit in verband met vorstgevoeligheid bij de korte snoei kan het zo zijn dat de takjes dan een paar centimeter invriezen en dit zal natuurlijk zonde zijn.

Plantadvies van de Leiphotinia

Deze photinia leiboom heeft weinig eisen aan zijn grond, alleen houd deze boom er niet van om in te natte grond te staan. Omdat deze boom het hele jaar door blad heeft adviseren wij wel om bij aanplant gebruik te maken van grondverbeteraar of potgrond voor een goede doorgroei.

Bij de aanplant is het belangrijk dat u de hoogte van de pot of kluit aanhoud en dat de kluit intact blijft zodat de wortels niet beschadigd worden.

Wij raden aan om aan beide zijden van de boom een boompaal te plaatsen en bevestigen met boomband zodat de boom niet omwaait en rustig kan wortelen. Ziet u het niet zitten om deze bomen te plaatsen dan kunt u altijd gebruik maken van onze aanplantservice

Latijnse naam
Photinia fraseri Red Robin
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Matig
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Gemiddeld