search

Rode Leibeuk

Prijzen gelden van 20 oktober tot eind april. Buiten deze periode kunt u een offerte aanvragen.

€ 140,00
Stamomtrek in cm | Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Rode Leibeuk (Fagus sylvatica Atropunicea)

De Rode Leibeuk Fagus sylvatica atropunicea is de rode variant op de fagus sylvatica. Deze rode leibeuk behoudt zijn (bruine) blad in de winter. Waardoor u ook in de winter kunt genieten van privacy in uw tuin. Deze leibeuk groeit vrijwel op elke grondsoort maar houdt niet van te natte grond. Deze leibeuk heeft het eerste jaar wat moeite om te gaan groeien en wortelen in de nieuwe grond. Wij adviseren om vivimus bij aanplant te gebruiken daarmee bevordert u de groei en het aanslaan van de boom.

Eigenschappen van de Rode Leibeuk

  • Behoudt zijn bruine blad in de winter
  • Wordt geleverd in schermvorm 
  • Afmeting van het rek is 150x120cm
  • De Rode Leibeuk groeit op vrijwel elke grondsoort

Prachtige bladhoudende rode leibeuk via Bomenweb.nl

Zoekt u een rode leibeuk? Bent u al een tijdje op zoek naar een mooie rode leibeuk, maar wilt u er zeker van zijn dat deze boom van de hoogste kwaliteit is? U zit bij Bomenweb.nl voor het bestellen van een rode leibeuk op de juiste plaats, want we leveren de rode leibeuk uit eigen voorraad. Wij garanderen de hoogste kwaliteit, niet alleen omdat wij alleen het beste willen verkopen, maar ook omdat onze rode leibeuk en alle andere bomen rechtstreeks afkomstig zijn van de kweker. U betaalt hiervoor de beste prijs! Wij bezorgen bovendien in heel Nederland en België zeer snel, zodat u al gauw over kunt gaan tot aanplant. De rode leibeuk is de rode variant op de beuk en wordt ook veel gebruikt als haag. Net als de beuk houdt ook de rode leibeuk zijn blad. Het blad kleurt in het najaar van dieprood naar bruin en geeft dus de hele winter een mooie afscheiding. U kijkt niet tegen kale takken aan! De rode leibeuk is een boomsoort die winterhard is en prima gedijt op alle grondsoorten, alleen van te natte grond houdt deze beuk niet. De boom staat graag in de zon gecombineerd met half schaduw. De rode leibeuk groeit traag en kan, als u de boom niet te hoog wil laten worden, prima in september en in maart gesnoeid worden. De rode leibeuk heeft in het najaar nootjes die eetbaar zijn. 

Rode leibeuk geleverd in schermvorm

Bomenweb.nl levert de rode leibeuk, of Fagus sylvatica Atropunicea, kant-en-klaar in schermvorm. Het rek in de boom meet 150 x 120 cm en door de takken in het rek samen te binden, ontstaat het mooi lei-effect. De leivorm geeft karakter aan uw huis. Het eerste jaar kan de rode leibeuk wat last hebben om goed te wortelen in uw tuin en om door te groeien. Bomenweb.nl adviseert u dan ook om vivimus te gebruiken bij de aanplant, zodat het aanslaan bevorderd wordt en de boom snel goed gehecht is. Omdat het rek nogal windgevoelig is, raden wij u ook aan om twee boompalen aan weerszijden van de rode leibeuk te plaatsen en die te bevestigen met boomband. Zo staat de boom stevig en helpt u een handje met wortelen. Heeft u geen vertrouwen in het zelf aanplanten van de rode leibeuk? Bij het bestellen van de boom heeft u de optie om de aanplantservice aan te klikken. Bomenweb.nl neemt al uw zorgen omtrent aanplant bij u weg door deze complete service te bieden. Natuurlijk ontvangt u hierover eerst een offerte.

Latijnse naam
Fagus Sylvatica Atropunicea
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
September / Maart
Groeisnelheid
Traag
Vrucht / bloeiwijze
Zelden noten