• Tip
search

Leihaagbeuk

De Carpinus Betulus ook wel de Haagbeuk genoemd is word geleverd als leiboom met een rek van 150cm breed en 120cm hoog.

€ 75,00
Stamomtrek in cm | Hoogte : 8/10cm 150cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Leihaagbeuk

De Leihaagbeuk is uitermate geschikt voor afscherming, omdat de boom in de winter zijn (bruine) blad behoud. Hoe ouder de boom is des te meer blad er aan de boom blijft zitten in de winter. In de zomer heeft de Carpinus betulus lichtgroen, klein (6-8cm), gerimpeld blad en in de winter bruin blad.Deze boom groeit langzaam dus weinig snoeiwerk geëist. Deze boom worden geleverd in schermvorm 150 bij 120cm waarbij alle takken in het rek worden gebonden.

Eigenschappen van de leihaagbeuk

  • Word geleverd in schermvorm
  • De leihaagbeuk is een langzame groeier
  • Groeit op elke grondsoort

Aanplanten van de Leihaagbeuk

De leihaagbeuk heeft weinig eisen aan zijn grond en kan harde wind goed verdragen wij adviseren wel om bij aanplant van deze leiboom 2 boompalen per boom te plaatsen, deze kan u dan weer bevestigen met boomband. Door zijn rek vangt hij een hoop wind en kan niet goed wortelen als deze boom niet vast staat.

Bij aanplanten van de leihaagbeuk adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei.

Plaats de boom niet dieper van 5 cm boven de wortels of kluit als u de boom dieper plaatst kunnen de wortels gaan rotten en kan de leihaagbeuk afsterven.

Water geven

Geef vooral na de aanplant periode genoeg water zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijf is dit voldoende. Elk soort en maat boom vraagt om een andere hoeveelheid water

Ziet u er tegen op om de boom zelf te plaatsen?

Maak gebruik van onze aanplantservice, u kunt bij uw bestelling aangeven of u een offerte wilt voor aanplantservice. Doet u dit dan ontvangt u zo snel mogelijk een offerte voor de aanplant van de door u bestelde bomen of haagplanten.

Bladhoudende leihaagbeuk van Bomenweb.nl

Bent u op zoek naar een leihaagbeuk? Houdt u van een bladhoudende boom zoals een leihaagbeuk? Zoekt u meer privacy door middel van een mooie haagbeuk zoals de leihaagbeuk in plaats van een muur te metselen of een schutting te plaatsen? De Carpinus betulus is de boom die u zoekt! Bij Bomenweb.nl bestelt u deze leihaagbeuk eenvoudig in de webshop. De leihaagbeuk behoudt in de winter zijn blad en is daarom zeer geschikt als afscheiding. Hoe ouder de boom is, des te meer blad eraan blijft zitten in de winter. Het blad in de zomer is gerimpeld en lichtgroen, in de winter is het blad bruin. Het blad is klein, zo'n zes tot acht cm. De boom groeit langzaam, waardoor u niet vaak hoeft te snoeien. Wij leveren u de Leihaagbeuk in schermvorm van 120 x 150 cm, waarbij alle takken in het rek worden gebonden. De leihaagbeuk is geschikt voor vrijwel elke tuin, omdat hij groeit op elke grondsoort. 

Leihaagbeuk aanplanten

Het aanplanten van de leihaagbeuk is niet lastig. Wel adviseren wij u om bij de aanplant twee boompalen per boom te plaatsen, omdat de boom door het rek behoorlijk wind kan vangen en dat het wortelen dus zou bemoeilijken. U kunt de boompalen weer bevestigen met boomband. De leihaagbeuk blijft zo goed vaststaan. Bij aanplanten van de leihaagbeuk adviseren wij om gebruik te maken van potgrond of vivimus voor een betere doorgroei. De leihaagbeuk kunt u het beste niet dieper dan vijf cm boven de wortels of kluit planten. Staat de boom dieper, dan kunnen de wortels gaan rotten en kan de leihaagbeuk afsterven. Na de aanplantperiode is het belangrijk om genoeg water te geven, zodat de boom kan wortelen. Zolang de grond vochtig blijft, is dit voldoende. Ziet u het niet zitten om zelf de leihaagbeuk te planten, dan kunt u ook gebruik maken van onze aanplantservice. Bij uw bestelling kunt u meteen aangeven of u een offerte voor deze service wilt ontvangen.  

Leihaagbeuk van de kweker

U kunt het hele seizoen bomen bij ons bestellen. Belangrijk om te weten is dat wanneer u een leihaagbeuk bij Bomenweb.nl bestelt, dat u dan rechtstreeks koopt bij de kweker. Dat betekent dat wij garant staan om de hoogste kwaliteit te leveren tegen de beste prijzen. We leveren alle bomen en andere producten uit eigen voorraad. Wij garanderen u een snelle bezorging in Nederland en België. Onze klanten waarderen ons met een 9.2/10. 

Latijnse naam
Carpinus Betulus
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Oktober of maart
Groeisnelheid
Gemmideld
Vrucht / bloeiwijze
Groene katjes