lei amberboom
search
  • lei amberboom
  • lei liquidambar

Lei Amberboom

De Amberboom verkleurt in het najaar van groen , geel naar rood waardoor deze boom een van de mooiste herfstkleuren heeft. De Liquidambar is ook verkrijgbaar als bolvorm en solitaire vorm

€ 89,50
Stamomtrek in cm | Hoogte : 8/10cm 150cm stamhoogte
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Lei amberboom

De Lei amberboom ook wel lei liquidambar is een van de mooiste leibomen, hij heeft een mooie en langdurige herfst kleur die van geel naar intens rood gaat. Groeit vrijwel op elke grondsoort kan alleen niet tegen langdurige droogte en graag in het voorjaar snoeien.

De amberboom is een makkelijk in onderhoud en snoeien is van deze boom is elk jaar aan te raden zodat de boom strak en mooi compact blijft op het rek. Vaak bij leibomen komen de eerste takken aan de bovenkant van de boom deze kunt u zolang het niet in de winterperiode is gewoon eraf snoeien.

Eigenschappen van de lei amberboom

  • De Leiboom wordt in schermvorm geleverd afmeting van het rek is 150x120cm.
  • Deze leiboom heeft een hoge sierwaarde
  • De Lei Amberboom is volledig ziektevrij
  • Is vorstgevoelig bij jongere bomen

Lei amberboom in de tuin? Bestel via Bomenweb.nl!

Bent u op zoek naar een lei amberboom? Zoekt u een lei amberboom, omdat het een boom is met een hoge sierwaarde? Houdt u ook zo van de intense kleuren van de lei amberboom? Twijfel niet langer en bestel eenvoudig via de website van Bomenweb.nl een lei amberboom voor in uw tuin. Of bestel er meerdere en maak een prachtig geheel aan de voorzijde van uw huis, zodat uw woning nog meer allure krijgt. De lei amberboom, in het Latijn de Lei Liquidambar, is werkelijk een van de mooiste leibomen die er zijn. De boom kent een langdurige herfst, waarbij de bladeren van groen naar geel en vervolgens naar intens rood kleuren. De lei amberboom is niet bladhoudend of groenblijvend, dus na de prachtige herfst zullen de bladeren vallen. De lei amberboom heeft een grillige bast en een unieke stam, waardoor het toch geen 'saaie' boom is in de wintertijd. De boom is vorstgevoelig als het nog een jonge boom is, dus daar moet u even op letten. De lei amberboom is wel volledig ziektevrij en gemakkelijk in onderhoud. 

Lei amberboom voor iedere tuin

De lei amberboom is voor vrijwel elke tuin geschikt, omdat de boom floreert op bijna alle grondsoorten. De boom is alleen niet bestand tegen een lange droge periode, dus u zult de grond dan vochtig moeten houden. Om de mooie leivorm of schermvorm te krijgen, levert Bomenweb.nl de lei amberboom met een rek. De afmeting van het rek is 150 x 120 cm. Als u de vorm van deze boom mooi en strak wilt houden, dan raden wij aan om de boom elk jaar in het voorjaar te snoeien. Bomenweb.nl garandeert u een lei amberboom van de hoogste kwaliteit, omdat deze boom, net als al onze andere bomen, rechtstreeks afkomstig is van de kweker. Dat betekent overigens niet dat u veel betaalt: wij hanteren de beste prijzen. Al onze bomen en aanverwante producten, zoals boompalen en boomband, komen het hele seizoen direct uit eigen voorraad.

Snelle levering lei amberboom 

Bomenweb.nl realiseert een snelle bezorging van de lei amberboom en andere producten in heel Nederland en België. We scoren een 9.2/10 bij onze klanten. Ziet u het niet helemaal voor u om zelf een lei amberboom te planten, dan kunt u gebruik maken van onze aanplantservice. U kunt dat direct aangeven bij uw bestelling op onze website, waarna wij u meteen een offerte sturen. 

Latijnse naam
Liquidambar Styaciflua
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Stamhoogte
Hoogte + Rek afmeting 120cm
Winterhardheid
Matig
Voorkeur grondsoort
Lichte klei /Zandgrond
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Gemmideld
Vrucht / bloeiwijze
Bruingroene vrucht