• Groenblijvend
search

Leilaurier (Prunus l. Caucasica)

Bij deze mooie groenblijvende leiboom adviseren wij boompalen te zetten omdat deze boom het hele jaar door blad heeft vangt hij uiteraard altijd een hoop wind op.

€ 100,00
Stamomtrek in cm | Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Leilaurier

Prunus laurocerasus Caucasica als leiboom is een bladhoudende leiboom. De Leilaurier geschikt voor vrijwel elke grondsoort deze boom wel een hekel aan een te vochtige bodem. Deze groenblijvende leibomen kunnen last krijgen van de vorst. De Leilaurier word geleverd met een rek 120x120cm hierbij worden alle takken in het rek gebonden. Het beste kunt u deze boom snoeien tussen juni en september. Deze boom word geleverd met kluit of pot dit is afhankelijk van het seizoen en de voorraad. Daarmee is de aanslag van deze boom goed en kunt u hem eenvoudig planten door de bovenkant van kluit/pot aan te houden.

De Laurier Caucasica is ook verkrijgbaar als haagplant in onze webshop. 

Eigenschappen van de leilaurier

  • Groeit op vrijwel elke grondsoort
  • Is ziektevrij
  • De leilaurier word geleverd in schermvorm
  • Is vorstgevoelig 
  • Hoogte bij levering is 270 tot 340cm

Plantadvies Leilaurier

Deze groenblijvende leiboom heeft weinig eisen aan zijn grond en kan harde wind goed verdragen wij adviseren wel om bij aanplant gebruik te maken van grondverbeteraar of potgrond voor een goede doorgroei.

De Leilaurier word geleverd met pot of kluit zorg er voor dat u de wortels zo min mogelijk beschadigd en de hoogte aanhoud van bovenkant kluit en pot.

Wij raden aan om aan beide zijden van de boom een boompaal te plaatsen en bevestigen met boomband zodat de boom niet omwaait en rustig kan wortelen. Ziet u het niet zitten om deze bomen te plaatsen dan kunt u altijd gebruik maken van onze aanplantservice

Latijnse naam
Prunus laurocerasus Caucasica
Hoogte boom bij levering
Stamhoogte + 120cm rekhoogte
Winterhardheid
Matig
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Gemiddeld