search

Rode beukenhaag

Deze haagplanten worden geleverd met kale wortel in periode oktober t/m april daar buiten met pot.

€ 8,50
Hoogte: 60-80cm
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Deze rode beuk (fagus sylvatica atropunicea) heeft donkerrood gekarteld blad en blijft in de winter zijn blad behouden waardoor de haag altijd begroeid is. Het plantadvies is 4 a 5 per meter. De rode beukenhaag staat het liefst in voeding rijke grond waar het niet te nat is. Deze haagplant is makkelijk in onderhoud en groeit maar 40cm per jaar waardoor eenmaal snoeien vaak voldoende is.

Rode beuk planten

Bij het aanplanten van haagplanten met blote wortel is het verstandig om 1 helft potgrond en de andere helft aan te vullen met uw eigen aarde. Dit voor een betere worteling en aanslaan van haag.
Daarnaast is het belangrijk dat u de haagplant op goede diepte plaatst graaf een 2x zo breed en 3x zo hoog plantgat dan het wortelgestel. Zorg dat de wortelgrens (bovenkant wortel of kluit) gelijk komt met uw bestaande grond(maaiveld). Voor een enkele haag adviseren wij 5 per meter wilt u een dubbele rij zetten dan is het 9 per meter.

Het is verstandig om bij de aanplant van een haag met blote wortel de grond aan te vullen met potgrond wij raden u onze Vivimus aan dit zorgt voor een betere worteling van uw haag. 

Staat de beukenhaag vol in de wind? Dan is het te adviseren om een draad langs de rode beuken te spannen waardoor ze niet om kunnen waaien en beter kunnen wortelen.

Water geven!

Als de grond droog is tijdens het planten dan graag na het aanplanten 1x water geven. Daarna vanaf maart bij de droge perioden van meer dan 10 dagen 1/2x in de week water geven. 

Latijnse naam
Fagus Sylvatica Atropunicea
Hoogte boom bij levering
Hoogte gemeten vanaf planthoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw / Schaduw
Snoeiperiode
Maart / April
Groeisnelheid
Traag
Vrucht / bloeiwijze
Geen