search

Haagbeuk Carpinus

Deze haagplanten worden geleverd met kale wortel in periode oktober t/m april daar buiten met pot.

€ 4,50
Haagbeuk: 80-100cm
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De haagbeuk (carpinus betulus) is een snelgroeiende bladverliezende haagplant waardoor u snel een dichtgegroeide haag heeft in uw tuin. Deze beuk is een gemakkelijke groeier en groeit op vrijwel elke grond. Wilt u een een mooie strakke haag van deze haagbeuk dan adviseren wij 2x per jaar deze te snoeien in april en nogmaals in juni bij niet te warm weer. Een haagbeuk staat mooi in diverse tuinen, de carpinus word voor namelijk gebruikt voor erfafscheiding of worden langs borders geplant.  

Haagbeuk Carpinus planten

Bij het aanplanten van de carpinus met blote wortel is het verstandig om 1 helft potgrond en de andere helft aan te vullen met uw eigen aarde. Dit voor een betere worteling en aanslaan van haag. Blote wortel word geleverd tussen eind oktober en eind april daarna gaan wij over in levering met pot.
Daarnaast is het belangrijk dat u de haagplant op goede diepte plaatst graaf een 2x zo breed en 3x zo hoog plantgat dan het wortelgestel. Zorg dat de wortelgrens (bovenkant wortel of kluit) gelijk komt met uw bestaande grond(maaiveld). Voor een enkele haag adviseren wij 5 per meter wilt u een dubbele rij zetten dan is het 9 per meter.

Het is verstandig om bij de aanplant van een haag met blote wortel de grond aan te vullen met potgrond wij raden u onze Vivimus aan dit zorgt voor een betere worteling van uw haag. 

Staat de haagbeuk carpinus vol in de wind? Dan is het te adviseren om een draad langs de rode beuken te spannen waardoor ze niet om kunnen waaien en beter kunnen wortelen.

Ziet u het niet zitten om de haag zelf te planten? Wij doen het graag voor u. Vraag een aanplant offerte aan!

Water geven!

Als de grond droog is tijdens het planten dan graag na het aanplanten 1x water geven. Daarna vanaf maart bij de droge perioden van meer dan 10 dagen 1/2x in de week water geven. 

Latijnse naam
Carpinus Betulus
Hoogte boom bij levering
Hoogte gemeten vanaf planthoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw / Schaduw
Snoeiperiode
Maart / April
Groeisnelheid
Gemmideld
Vrucht / bloeiwijze
Geen