search

Groene beukenhaag

Deze haagplanten worden geleverd met kale wortel in periode oktober t/m april daar buiten met pot.

€ 4,85
Hoogte: 60-80cm
Aanplantservice: Nee
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Deze groene beuk (fagus sylvatica)krijgt in de zomer glimmend groen blad en blijft bladhoudend. In de herfst heeft het een gele / bruine kleur, deze bruine bladeren blijven er aan zitten tot dat er nieuw blad aan zit. Plant advies is 4 a 5 per meter. De Groene beuk groeit ongeveer 40cm per jaar en houd niet niet van te natte grond.

Groene beuk planten

Bij het aanplanten van haagplanten met blote wortel is het verstandig om 1 helft potgrond en de andere helft aan te vullen met uw eigen aarde. Dit voor een betere worteling en aanslaan van haag.
Daarnaast is het belangrijk dat u de haagplant op goede diepte plaatst graaf een 2x zo breed en 3x zo hoog plantgat dan het wortelgestel. Zorg dat de wortelgrens (bovenkant wortel of kluit) gelijk komt met uw bestaande grond(maaiveld). Voor een enkele haag adviseren wij 5 per meter wilt u een dubbele rij zetten dan is het 9 per meter.

Het is verstandig om bij de aanplant van een haag met blote wortel de grond aan te vullen met potgrond wij raden u onze Vivimus aan dit zorgt voor een betere worteling van uw haag.

Water geven!

Als de grond droog is tijdens het planten dan graag na het aanplanten 1x water geven. Daarna vanaf maart bij de droge perioden van meer dan 10 dagen 1/2x in de week water geven. 

Latijnse naam
Fagus Sylvatica
Hoogte boom bij levering
Hoogte gemeten vanaf planthoogte
Winterhardheid
Zeer Winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw / Schaduw
Snoeiperiode
Maart / April
Groeisnelheid
Traag
Vrucht / bloeiwijze
Geen