• Groenblijvend
search

Olijfwilg

De olijfwilg ook wel de Elaeagnus ebbingei genoemd is een groenblijvende haagplant met groen / grijs blad.

€ 12,25
Hoogte
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De olijfwilg behoud het hele jaar zijn groen / grijze blad waardoor je er het hele jaar van kan genieten.

Het beste kunt u de olijfwilg snoeien na de vorst in maart of april omdat de olijfwilg wat last kan hebben van vorst in zijn jongere jaren.

Deze haagplant kunt u alle kanten mee op u kunt hem plaatsen als solitair maar ook als groene haagplant is deze zeer geschikt. Wilt u deze liever in vorm snoeien, geen probleem deze wilg kunt u uitstekend in bolvorm snoeien.

Planten van de Olijfwilg

Deze groenblijvende haagplant heeft weinig eisen aan zijn grond en kan harde wind goed verdragen wij adviseren wel om bij aanplant gebruik te maken van grondverbeteraar of potgrond voor een goede doorgroei.

De Olijfwilg word geleverd met pot of kluit zorg er voor dat u de wortels zo min mogelijk beschadigd en de hoogte aanhoud van bovenkant kluit en pot, u kunt maximaal de kluit 5cm dieper zetten dan de bovenkant van de pot of kluit.

Wij raden aan om bij hogere struiken om bij het begin en einde van de haag een boompaal te plaatsen en hier een draad tussen te spannen. U kunt dan de haagplanten hieraan vast maken zodat deze niet omwaait en rustig kan wortelen. Ziet u het niet zitten om deze bomen te plaatsen dan kunt u altijd gebruik maken van onze aanplantservice

Latijnse naam
Elaeagnus Ebbingei
Hoogte boom bij levering
Gemeten vanaf pot / kluit
Tuintype
Haagplant of solitair
Winterhardheid
Redelijk
Voorkeur grondsoort
Bij voorkeur vochtige grond
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart/ April
Groeisnelheid
Gemmideld