• Groenblijvend
search

Steeneik (Quercus Ilex)

Deze mooie groenblijvende boom is ook verkrijgbaar als leiboom en meerstammige boom. Zorg bij aanplant voor goede grond of potgrond dat zorgt voor betere aanslag van de boom.

€ 190,00
Stamomtrek
Aanplantservice
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

Quercus Ilex wordt in nederland benaming Steeneik genoemd. Is een groenblijvende boom het hele jaar door, waardoor u het hele jaar kunt genieten van deze fraaie boom met groen grijs blad.

Deze boom kunt u het beste snoeien tussen Juni en September. De steeneik heeft het liefst een beschutte plaats, de wat jongere bomen kunnen gevoelig zijn voor strenge vorst en kunt u hem het beste beneden de -15 onderdekken.

De Steeneik heeft geen last van ziektes of plagen waardoor het een makkelijke groeier is en snel en dicht vertakt, daarom is deze boom ook ideaal als blok of cilinderboom.

De Quercus ilex is ook verkrijgbaar als leiboom met verschillende hoogtes en dikte maten.

De Steeneik planten

Deze groenblijvende boom heeft weinig eisen aan zijn grond en kan harde wind goed verdragen wij adviseren wel om bij aanplant gebruik te maken van grondverbeteraar of potgrond voor een goede doorgroei.

Wij raden aan om aan beide zijden van de boom een boompaal te plaatsen en bevestigen met boomband zodat de boom niet omwaait en rustig kan wortelen. Ziet u het niet zitten om deze bomen te plaatsen dan kunt u altijd gebruik maken van onze aanplantservice

Latijnse naam
Quercus Ilex
Hoogte boom bij levering
250 - 450cm vanaf planthoogte
Winterhardheid
Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort
Alle grondsoorten
Standplaats
Zon / Halfschaduw
Snoeiperiode
Maart
Groeisnelheid
Traag