• Groenblijvend
search

Bol portugese laurier

Deze prunus lusitanica angustifolia is een groenblijvende bolboom en heeft lang smal donkergroen blad.

€ 55,00
Hoogte: 80cm stamhoogte
Aantal

Alle artikelen direct van de kwekerij
We scoren een 9.2/10 bij onze klanten
Wij staan voor kwaliteit voor een lage prijs

De Portugese laurier ook wel prunus lusitanica angustifolia genoemd is in verschillende vormen en hoogte verkrijgbaar zo is deze boom als leiboom en als haagplant leverbaar. Deze groenblijvende bolboom groeit het beste op een standplaats die half schaduw / zon heeft. Bij strenge vorst adviseren wij bij de jonge leeftijd de boom onder te dekken dit kunt u bijvoorbeeld doen met een zak over de bol zodat de takjes niet kunnen bevriezen.

Onderhoud Bol Laurier Angustifolia

Als u snel een dicht en mooi gevormde bolvorm wilt hebben adviseren wij deze boom 2x per jaar te snoeien dit kan tussen april tot juni.

Plantadvies Bol Laurier Angustifolia

De portugese laurier wordt geleverd met pot of kluit zorg er voor dat de kluit inclusief jute behouden blijft bij het aanplanten, dit is na een aantal weken vergaan waardoor de boom netjes verder kan wortelen. Houd altijd de hoogte aan van bovenkant pot of kluit zodat de boom altijd op de goede hoogte staat.

Bij deze bolboom adviseren wij boompalen te zetten om het omwaaien te voorkomen, deze kunt u vast zetten met boomband.

U kunt ook altijd gebruik maken van onze aanplantservice, dan zetten wij de boom er netjes op de door u gekozen standplaats.