Dakbomen

Dakbomen worden vaak gebruikt voor een natuurlijke parasol in uw tuin. Dakbomen worden ook wel parasolbomen genoemd deze kunt u online bestellen en worden door onze eigen transportdienst thuisbezorgd.

Ook eventueel met aanplantservice
Natuurlijke parasol
220 of 240 cm hoogte
Ook geschikt voor de kleinere tuin

Er zijn 7 producten.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

Dakbomen kopen

Bij dakbomen worden de takken horizontaal geleid en verdeeld over verschillende bamboe stokken maar een aluminium frame is ook mogelijk. De bladeren geven aangename schaduw op uw terras. Het rek kan indien gewenst enkele jaren na het planten worden verwijderd. Hieronder vind u verschillende dakbomen in diverse soorten en afmetingen. Neem gerust met ons contact voor meer informatie over onze producten of andere opties.

Aanplanten

Als bij het planten van uw boom of plant de grond droog is zorg dan dat u na het planten er gelijk water gegeven wordt zodat de grond kan aan zakken en de boom niet uitdroogt.

Bij het aanplanten van een boom of plant met blote wortel is het verstandig om 1 helft potgrond en de andere helft aan te vullen met uw eigen aarde. Dit voor een betere worteling en aanslaan van uw boom of plant.

Daarnaast is het belangrijk dat uw de boom op goede diepte plaatst graaf een 2x zo breed en 3x zo hoog plantgat dan het wortelgestel. Zorg dat de wortelgrens (bovenkant wortel of kluit) gelijk komt met uw bestaande grond(maaiveld).

Het is verstandig om bij de aanplant van een haag met blote wortel de grond aan te vullen met potgrond wij raden u onze Vivimus aan dit zorgt voor een betere worteling van uw haag.

Bij aanplant van bomen met kluit mag u nooit het jute en de ijzerenkorf erom heen verwijderen dit om te voorkomen dat de kluit uit een valt. Pas als de boom in het plantgat staat kunt u het jute en de korf aan de bovenkant een stuk wegknippen.

Ons advies is om bij elke boom 2 boompalen te plaatsen dit zorgt ervoor dat uw boom niet omwaait en sneller kan wortelen in uw tuin.

Als u er voor kiest 1 paal te gaan plaatsen deze wel op de windkant zetten. Bij grotere zware bomen adviseren wij 3 boompalen.

De palen ongeveer 30 cm van de boom plaatsen. De palen moeten ongeveer 50 cm diep de grond in. U kunt nu de boom met bevestigingsband gaan vastzetten aan de palen. Boompalen,bevestigingsmateriaal en potgrond zijn bij ons mee bestellen.